GAZİANTEP’TE NEREDE NE YENİR?
TAHMİS KAHVESİ
Gaziantep’te güzel bir yemek ve tatlı sonrası soluğu Tahmis’te alıyorsunuz. Öyle ki akşam gezecek, yiyecek bir şey kalmadığında ayaklarınız kendiliğinden buraya gidecek. Tahmis Kahvesi çok keyifli, kendine has dekorasyonu olan bir mekan. Anadolu kahvesi görünümündeki bu otantik kahve, özellikle akşamları epey kalabalık oluyor. Mekanın kapalı ve açık alanları var. Kapalı mekanın tavanı eski bir gemi güvertesinin ters çevrilmiş haliymiş. Dikkatle incelemekte fayda var. Çeşitli kahveler ve zahter çayı buranın olmazsa olmazları. Hediyelik de alabilirsiniz.
KIR KAHVESİ
Çarşıdan Gaziantep Kalesi’ne doğru inince Kır Kahvesi’nin mutlaka önünden geçersiniz. Buranın bir simgesi haline gelmiş otantik kahvede cam kenarında bir masaya kurulduktan sonra tavla oynayıp meydanı izleyebilirsiniz.
KÜŞLEMECİ MEHMET USTA
Zeugma Müzesi’ni gezdiğiniz gün yemeği müzenin hemen arka sokağında yer alan Küşlemeci Mehmet Usta’da yiyebilirsiniz. Küşlemeci Halil Usta’nın eski yeri olan bu mekan, ustanın damadı tarafından işletiliyor. Büyük bir zincir marketin hemen yanında bulunuyor. Küşleme, ikramlar, kebaplar hepsi çok lezzetliydi. Çalışanların ve ilgi alakası da memnun edici.
HIŞVAHAN
Tarihi bir han olan mekan, son yıllarda otel olarak işletiliyor. Mimarisi ve havası ile oldukça etkileyici bir yer olan Hışvahan’a sadece yemek veya kahvaltı, hiç olmadı bir kahve için bile uğrayabilirsiniz. Antep’in nadir alkollü lüks mekanlarından biri olan Hışvahan’ın lezzetleri herkesin dilinde.
KÖZ ANTEP KÜNEFE
Antep’in katmer ve baklavası kadar künefesini de merak ediyorsanız Köz Antep Künefe’ye gidebilirsiniz. Mekan şık ve ferah, bol fıstıklı envai çeşit künefeleri de güzel. Porsiyonlar büyük, fiyatlar ise biraz yüksek.
PAPİRÜS KAFE
Bey Mahallesi’ni sokak sokak arşınladıktan sonra bir soluklanmak; çay kahve içip dinlenmek için Papirüs’ü tercih edebilirsiniz. Mekan tarihi bir konak içerisinde konumlanmış; bir avlusu ve etrafında yaşam alanları mevcut. Bu binalardan biri tarihi mimarisi, duvarlarındaki işlemeler, oymalar sayesinde ünlü olmuş. Nişan, nikah çekimi için hafta sonu gelin-damatların da uğrak mekanı oluyor.
Papirüs’te çay, kahve içebilir atıştırmalıklardan tadabilirsiniz. Her zaman yaparlar mı bilemeyiz ama kışın gittiyseniz, mutlaka sahleplerinin olup olmadığını da sorun.
KOÇAK BAKLAVA
Gaziantep’i ayrı kılan noktalardan biri kesinlikle Koçak. Önünüzdeki tezgahta neredeyse on tane adam saniyeler içerisinde tepsi tepsi baklava paketliyor. Mekan şık, baklavalar harika, çalışanlar çok pratik. Burada baklava yemeden, bir paket yaptırıp yanınıza almadan dönmeyin sakın. Fiyatlar elbette şehrin ortalamasına göre biraz yüksek.
ZEKİ İNAL
Şöbiyeti ve fıstıklı kurabiyesi ile ünlü olan Zeki İnal, çarşıya yürüme mesefesinde cadde üzerinde yer alıyor. Yolunuz düşerse mutlaka girin. Özellikle kurabiyesini hediye olarak da sevdiklerinize alabilirsiniz.
GÜLLÜOĞLU
Elmacı Pazarı’nın içerisinde Güllüoğlu’nun ilk şubesi bulunuyor. Küçük, nostalji kokan bir dükkan burası. Fıstıklı baklavası ve midyesi, börekleri ile denenmesi gereken mekanlardan. Güllüoğlu aynı ailenin birçok ferdi tarafından bugün çeşitli yerlerde var. Ama bu şubeyi işleten Mahmut Güllü, kendisinin başka bir yerde şubesinin olmadığını belirtiyor.
Tüm bu mekanların dışında yolunuz düşerse Mutfak Sanatları Merkezi, Yesemek, Aşina, Küşlemeci Halil, Üçler Kebap, Çelebioğulları Baklava, Dürümcü Recep Usta’ya da uğrayabilirsiniz.
Leave a reply
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.