Barkod Etiket
Barkodlar, bir ürünün fiyatının kayıtlı olan sistem aracılığı ile kullanılmasını içerir. Barkod etiketi ise malzemelerin üzerlerine eklenen ve barkod sistemine göre işlev gören etiket çeşitleridir. Alışveriş merkezlerinde, süpermarketlerde veya barkod sistemi ile işlem yapan herhangi bir yerde satın aldığımız bir ürünün üzerinde barkot etiketi yer almaktadır. Kasaya uğradığımızda ve ürünü satın almak istediğimizde barkod okuyucu ve etiket sayesinde işlem yapabilmekteyiz.
Barkod Etiket ile Kolaylık
Barkod etiketi üzerinde yer alan barkod bilgileri, bizlere ürünler hakkında yeterince bilgi verir. Ürünün hangi ülkede üretildiği, özellikleri, fiyatı ve stoğu gibi bilgiler barkot sayesinde tespit edilir. Etiket barkod okuyucuya tutulduğu zaman bu bilgilerin ekranda görülmesi söz konusu olabilecektir. Ürün hakkında tanımlanmış bilgileri görmemizi sağlayan sistem, hem çalışanlar hem de firma sahipleri için önemli bir yer tutar. Bu sayede satış işlemleri sorunsuz bir şekilde tamamlanırken, aynı zamanda ürünün stok bilgileri de net şekilde güncellenmiş olur. Barkot etiketi üzerinde bulunan dik çizgiler ve rakamlar bize ürünle alakalı verileri dijital ortamda gösterir.
Barkod Etiket Nasıl Yapılır?
Etiket tasarımında en önemli konulardan biri şüphesiz ki etiketin boyutudur. Etiket boyutuna ve içeriğine karar verildikten sonra tasarım aşamasına geçilir. Etiket miktarı ve boyutuna uygun olarak yazma kapasitesinin belirlenmesi, baskı tarzının seçilmesi gerekmektedir. Malzemeleri etiketlemek mümkün olamıyor ise malzemenin yer aldığı raf için de bir barkod etiketi tasarımı gerçekleştirilebilir. Örneğin cıvata gibi küçük malzemelerin etiketlenmesi zorlayıcıdır. Bu tarz ürünlerin muhafaza edildiği çekmece, raf ve dolap gibi alanlara barkot etiketleri eklenir. Bu sayede ürünün stok takibi ve satışı etkin şekilde gerçekleştirilebilir. Ancak barkot tasarımının, ürünün ambalajına uygun büyüklükte olmasına muhakkak dikkat edilmelidir.
Leave a reply
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.